Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри, като по високите и усойни места на Родопите са опесъчени, съобщи пресцентърът на МВР. Слаб дъжд превалява в областите  Пазарджик, Силистра, Добрич и Бургас.

Опасност от падащи камъни има в прохода "Троян-Кърнаре", Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София-Самоков, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин и Мездра-Ботевград.

Температурите са от минус един до плюс девет градуса.

Мъгла с видимост до 50 метра има в районите на с. Лозен, обл. Пазарджик и с. Първенец, обл. Пловдив. Видимостта е до 100 метра в обл. Габрово, а до 150 метра - в област Велико Търново.

Забранено е движението на товарни моторни превозни средства с ремаркета и полуремаркета с маса и товар над 10 тона през прохода "Шипка", до края на март.

Ограничение има по пътя Кюстендил-Гюешево в района на с. Гърляно, където движението се осъществява в една лента. Пътят Ябълково-Копиловци е затворен поради пропадане на моста над р. Бистрица.

Изцяло затворени са проходите "Твърдишки", "Златишки", "Върбишки".

Катастрофи през денонощието:

При 15 катастрофи в страната през изминалото денонощие са загинали двама души, а 19 са ранени. За денонощието в София са регистрирани едно тежко пътно-транспортно произшествие и 77 леки, при които има един ранен човек.