Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи. Мокри и хлъзгави са по високите и усойни места и в районите с мъгла. Поради мъгла е намалена видимостта до 20 метра в района на Русе, София и Плевен, до 50 метра в района на Враца, Оряхово и гара Самуил, до 100 метра в района на Монтана, Лом, Павликени и Троян, до 150 метра в района на Видин, Търговище, Боаза и Бяла Слатина.

Опасност от падащи камъни има в прохода Троян - Кърнаре, в Искърското и Кресненско дефиле, по пътя София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и Козница.

Затворени са проходите Твърдица - Елена и Етрополе - Златица и Върбишки между километър 176 и 200, както и пътищата връх Шипка - връх Бузлуджа и Павел - Совата.

До 30 март 2010 година е забранено преминаване през прохода "Шипка" на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета и обща маса над 10 тона. Продължават ремонтните дейности по пътя Полски Тръмбеш - Свищов, Рудозем - Смолян, Кюстендил - Дупница и Варна - Добрич.

Няма загинали при катастрофи през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. 18 души са ранени при станалите 15 пътнотранспортни произшествия. В София са станали 124 катастрофи, седем от които тежки. При тях са ранени осем души.