Въпреки че Миро всекидневно е в домовете на българските фенове чрез песните и видео клиповете си, все по-рядко можем да го видим като гост в някое предаване и все по-рядко можем да прочетем негово интервю във вестниците.

Определяният за най-успешният български поп изпълнител смята, че един артист трябва да присъства в обществото с това, което прави. Специално за bTV Миро направи изключение от правилото си за интервютата и гостува в предаването "Тази сутрин", за да разкаже за най-новото си видео и за предстоящите приготовления около участието му в "Евровизия".

Новият клип на Миро е към парчето "Убиваме с любов". "Много любима песен, създадена в изблик на творческо вдъхновение", обясни изпълнителят.

А вдъхновението, както много често се случва при артистите, идва от любов. "Убитите с любов сме много по-живи от останалите", отбеляза Миро и обясни, че удоволствието от парчето идва и от факта, че сестра му е съавтор на текста, както и Михаил Михайлов.

За първи път в ефира на bTV феновете на певеца разбраха за "тайния" проект на любимия си изпълнител. "Убиваме с любов" не е част от сегашния албум на Миро "Омиротворен", а предстои да излезе в съвсем нова компилация, която ще се казва "Тайната колекция". Мистериозният проект ще излезе през 2010г. и ще включва вече излезли сингли с нови версии, както и няколко кавъра на хубави български песни. През 2011г. пък предстои да излезе и втория албум на Миро.

Дотогава обаче любимецът на музикалните фенове има още много работа и част от задълженията му идват от предстоящото му участие в "Евровизия". Миро вече работи по парчетата, които ще трябва да бъдат представени за гласуване на българските фенове.

Ангажиран с промоции и участия нон стоп, не е трудно да си представим, че Миро няма много свободно време, но затова пък се радва на успеха на албума "Омиротворен". За съжаление успехите и славата не идват сами. Редом с тях идват и интригите и скандалите, в които популярните личности често се оказват забъркани без да искат.  

Миро не е изключение. През последната седмица се разрази задочният скандал между Миро и рап изпълнителят Устата. В новата песен на рапъра той нарича Миро гей.

"Всеки артист търси начин да изрази себе си чрез музиката която прави и търси начин тя да бъде продавана. Очевидно въпросният изпълнител е решил, че това е неговия начин. Дали това е правилният начин, дали това е джентълменско, дали... това е негов избор. Той има право на това. Аз имам право да кажа, че от този човек не ме касае. За мен най-важни са близките ми и приятелите ми."

Един от тези приятели си остава бившата му професионална половинка Galia. Въпреки че двамата бивши партньори вече не си говорят за професионалното си развитие и планове, и двамата са категорични, че приятелството им все още съществува. "Ние имаме 7 години минало. Ние сме семейство. След 7 години хората си остават семейство за много дълго време. Да, приятели сме."