Пътните настилки в голямата част от страната са мокри, а по високите и усойни места в областите Смолян, Пазарджик, Кюстендил и Пловдив - заскрежени, съобщиха от МВР.

Поради мъгла е намалена видимостта до 150 м по поречието на Струма.

Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета с маса и товар над 10 т през прохода "Шипка" до 30 март 2010 г.

Опасност от падащи камъни има на прохода Троян - Кърнаре, област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и района на Козница. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.

По пътя Кюстендил-Гюешево в района на с.Гърляно движението се осъществява в едната лента на пътя и има ограничение на скоростта. Участъкът е обозначен с пътни знаци.

Пътят Ябълково-Копиловци е затворен поради пропадане на моста над р. Бистрица. Има обход по общински пътища.

Затворени пътни участъци са проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, Върбишкият проход, пътят връх "Шипка" - връх "Бузлуджа".

Катастрофи през денонощието:

Четирима души са загинали при пътни инциденти през последното денонощие. На територията на страната са станали 22 произшествия. Ранени са 26 човека, като за трима от тях има опасност за живота.

В София са регистрирани 71 леки и 7 тежки катастрофи, при които са пострадали девет човека.