Един човек е загинал, 14 са ранени при 13 пътни произшествия, станали в страната през изминалото денонощие. Един от пострадалите е с опасност за живота, съобщиха от пресцентъра на МВР. В София са станали 36 леки и 3 тежки произшествия. Ранени са трима души.

Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи с изключение на високите и усойни места, където са влажни и с частични заледявания. Поради мъгла е намалена видимостта до 100 метра в област Благоевград и по поречието на река Струма. Затруднено е движението по пътя Кюстендил-Гюешево в района на село Гърляно, а поради пропадане на мост над река Бистрица е затворен пътят Ябълково-Копиловци.

Продължават ремонтните дейности по пътя Полски Тръмбеш-Свищов, Рудозем-Смолян, Монтана-Лом и Варна-Добрич. Затворени са проходите Твърдица-Елена, Етрополе-Златица и Върбишки между километри 176 и 200, както и пътищата връх Шипка-връх Бузлуджа и Павел-Совата.

До 30 март 2010 година е забранено преминаването през прохода "Шипка" на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета и обща маса над 10 тона. Ежедневно за времето от 5:30 до 9 часа и от 16:30 до 21 часа се забранява преминаването на товарни автомобили с тегло над 10 тона от Перник за София през "Владая".