Пътните настилки в голямата част от страната са сухи, по високите и усойни места са влажни. Опасност от падащи камъни има на прохода Троян - Кърнаре, област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и района на Козница.

Поради мъгла е намалена видимостта до 30 м в района на Тутракан и до 50 м в Гулянци, съобщиха от МВР. Мъгла с видимост до 100 м има в област Варна и района на Свиленград, до 150 м - в Пловдив, Харманли и Раднево, до 200 м - в Благоевград и Кюстендил.

Забранено е движението за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета с маса и товар над 10 т. през прохода "Шипка" до 30 март 2010 г.

По пътя Кюстендил - Гюешево в района на с. Гърляно движението се осъществява в едната лента на пътя и има ограничение на скоростта. Участъкът е обозначен с пътни знаци.

Пътят Ябълково - Копиловци е затворен поради пропадане на моста над р. Бистрица. Има обход по общински пътища.

Изцяло затворени са проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, Върбишкият проход, пътят връх "Шипка" - връх "Бузлуджа".

Катастрофи през денонощието:

Четирима души са загинали при пътни инциденти през последното денонощие. На територията на страната са станали 16 произшествия. Ранени са 19 човека, като за двама от тях има опасност за живота.

В София са регистрирани 18 леки и една тежка катастрофи, при които е пострадал един човек.

Повече подробности чуйте в прикачения файл.