Изключително важно е да се започне един цялостен анализ за предстоящите местни и президентски избори, за да се неутрализира порочната практика за купуване на гласове, която наблюдаваме през последните 20 години. Това заяви в Сливен вицепремиерът Цветан Цветанов, коментирайки основните акценти за работа на органите на реда по места.

Той съобщи, че днес в разговори с директорите на областните дирекции на Варна и Бургас е станало ясно, че в малко населено място с 200 жители, на адреса на селския кмет и негови близки вече има регистрирани други 280 души. На това явление по думите на Цветанов трябва да се противодейства със съвместните усилия на областната управа и други държавни институции.

Министърът посочи, че органите на МВР правят редица акции против т. нар. лихварство по места, именно защото то прави много хора зависими и на избори те няма да гласуват по съвест, а в "определената им посока".

Вицепремиерът днес представи новоназначения директор на ОД на МВР в Сливен Никола Геджев пред служителите на дирекцията, пред журналисти и кмета на общината Йордан Лечков, на среща в кметството.