Започна ремонтът на един от най-натоварените и опасни участъци към Южното Черноморие - край река Ропотамо, между Созопол и Приморско. Новата пътна маркировка, която ще свети и денем, и нощем, се очаква да прекрати черната статистика в района. Ремонтът на опасния завой започна с монтирането на предпазна ограда край пътя.

За да се повиши още безопасността ще бъде поставена маркировка с боя с перли, а за табелите и пътните знаци ще се използва диамантено фолио. Това ще ги направи по-видими и през деня, и през нощта. А за да не навлизат шофьорите в насрещното движение, двете платна ще бъдат разделени със специални гумени разделители.

Един от най-натоварените участъци към курортите на юг е и изключително опасен заради правите участъци преди поредицата от завои, което кара шофьорите да натискат газта.

„Виждате, че ние сме тук и ръкомахаме, регулираме движението и въпреки всичко пак не спазват нито нашите указания, нито знаците", коментира Илиян Чолаков от Пътна полиция – Бургас.

И паметната плоча на 24-годишният Петър Петров, който загина точно преди три години при катастрофата, причинена от Максим Стависки на този завой, не прави шофьорите по-внимателни. Очаква се ремонтът, който е дарение от Българска браншова асоциация „Пътна безопасност” да приключи до седмица.