Поради мъгла е намалена видимостта до 20 м по поречието на Струма, а до 50 м - в област Ямбол и Кърджали, съобщиха от МВР.

Мъгла с видимост до 100 м има и в района на Стражица, област Велико Търново, Оряхово и Козлодуй, до 150 м - в района на Раднево, област Стара Загора, и до 200 м - в района на Елена, Силистра, Трън.

Пътните настилки в голямата част от страната са сухи, на местата с мъгла са влажни и мокри.

Опасност от падащи камъни има в прохода Троян - Кърнаре, област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и района на Козница.

Забранено е движението за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета с маса и товар над 10 т. през прохода "Шипка" до 30 март 2010 г.

По пътя Кюстендил - Гюешево в района на с. Гърляно движението се осъществява в една лента на пътя и има ограничение на скоростта. Участъкът е обозначен с пътни знаци.

Поради проливните дъждове в обл. Кюстендил  е затворен пътя Ябълково - Копиловци в следствие пропадане на моста при с. Николичевци.

Затворени са проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, Върбишкият проход, пътят връх "Шипка" - връх "Бузлуджа".

Катастрофи през денонощието:

Трима души са загинали при пътни инциденти през последното денонощие, съобщиха от МВР.На територията на страната са станали 16 произшествия. Ранени са 19 човека, като за трима от тях има опасност за живота.

В София са регистрирани 88 леки и пет тежки катастрофи, при които са пострадали седем човека.

Повече подробности чуйте в прикачния файл.