"Всяка година по същото време" се казва най-новата постановка, която се играе на сцената на Малък градски театър "Зад канала". В нея участват Анета Сотирова и Тодор Колев, режисьор е Андрей Аврамов.

Постановката е продължение на играната преди 20 години "Догодина по същото време. Това е разказът за една двойка, която всяка година се среща по едно и също време в рамките на 2 дни в един хотел. Всеки си има семейство и отделен живот извън тези два дни.

"Хората приемат пиесата добре – смеят се, плачат. И смях, и сълзи се измъкват трудно от това "тържество на простащина и самодейност", каза Тодор Колев.

"Всеки от нас, ако не срещне истинската любов в живота си, мечтае за нещо подобно. Или поне много от хората (...) Това е смисълът – дава се надежда. И животът продължава и след 50-годишна възраст", каза на свой ред Сотирова.

Междувременно стана ясно, че държавата ще помогне на актьора Велко Кънев. Късно снощи здравният министър Божидар Нанев е заявил, че ще отвори фонда за лечение на българи в чужбина.

Целия разказ за пиесата, както и кратък откъс от нея вижте в прикачения файл.