Пътните настилки в по-голямата част от страната са предимно сухи, като на отделни места има мъгла и заледени и мокри участъци. 

Поради мъгла е намалена видимостта до 50 метра в районите на Елена, Търговище, Саранци и по пътя Левски-Ловеч. До 100 метра - в района на Харманли, Радомир, Бяла, Горна Оряховица, Айтос, Карнобат, Кърджали, Оряхово, Разград и от 35-ти до 55-ти километър по АМ "Тракия". До 150 метра - в районите на Видин, Силистра, Ямбол и по поречието на река Струма.

Все още е затруднено движението по пътя Кюстендил-Гюешево в района на село Гърляно, а поради пропадане на мост над река Бистрица е затворен пътят Ябълково-Копиловци.

Затворени остават проходите Твърдица-Елена и Етрополе-Златица. Забранено е преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода "Петрохан", до 30 март 2010 г. е забранено преминаването през прохода "Шипка" на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета и обща маса над 10 тона.

Продължават ремонтните дейности по пътя Рудозем-Смолян, Монтана-Лом, Варна-Добрич и АМ "Марица" между 73-ти и 89-ти километър.

Забранено е движението на пътни превозни средства по пътя Дунавци-Арчар за времето от 8.00 до 20.00 часа, а от 20.00 до 8.00 часа ще бъде разрешено преминаването само на моторни превозни средства с обща маса до три тона.

Катастрофи през денонощието:

Двама души са загинали, 15 са ранени и един е с опасност за живота при 13 пътни произшествия, станали в страната през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В София са станали 76 леки и две тежки произшествия. Четирима души са ранени.


Повече информация вижте в прикачения видеофайл.