Един човек е загинал, девет са били ранени при девет пътни инциденти през последното денонощие, съобщи пресцентърът на МВР. В София са регистрирани две тежки и 34 леки произшествия. Ранените са двама, загинали няма.

Мъгла с видимост до 10 метра има в района на Плевен, до 30 метра е видимостта в Полски Тръмбеш, до 50 метра - в района на проход "Шипка", до 100 метра - в районите на Ловеч, Луковит, Ябланица, Белоградчик, до 150 метра - в районите на Русе, Гулянци и по пътя Асеновград-Кърджали, а от 150 до 200 метра е видимостта по поречието на Струма. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
    
Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи с изключение на местата, където има мъгла. Опасност от падащи камъни има в прохода "Троян-Кърнаре", Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София-Самоков, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин и Мездра-Ботевград, в районите на "Мечи дол" и на "Козница".
    
Забранено е движението на товарни моторни превозни средства с ремаркета и полуремаркета с маса и товар над 10 тона през прохода "Шипка" до края на март 2010 г. Товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета не могат да се движат и през прохода "Петрохан".
   
Поради проливните дъждове в област Кюстендил е затворен пътят Ябълково-Копиловци вследствие пропадане на моста при село Николичевци. Обходният път е през Ябълково-Копиловци-Николичевци.
    
Затворени за движение са проходите "Твърдишки", "Златишки", "Върбишки", пътят от връх "Шипка" до връх "Бузлуджа", пътят от село Павел до село Совата, както и кръстовището "Качица" във Велико Търново.