Пътните настилки в голямата част от страната са сухи, но по високите и усойните места в област Смолян има частични заледявания, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Поради мъгла е намалена видимостта до 50 м в района на Оряхово, до 100 м - в Търговище, Омуртаг и Гулянци, до 150 м - в Пловдив.

Опасност от падащи камъни има в прохода Троян - Кърнаре, в област Смолян, в Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София-Самоков, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин, Мездра-Ботевград, в районите на "Мечи дол" и на "Козница".

Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета с маса и товар над 10 т. през прохода "Шипка" до 30 март 2010 г., както и движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода "Петрохан".

По пътя Кюстендил-Гюешево в района на с. Гърляно движението се осъществява в една лента на пътя и има ограничение на скоростта. Участъкът е обозначен с пътни знаци.

Поради проливните дъждове в област Кюстендил е затворен пътят Ябълково-Копиловци вследствие на пропадане на моста при с. Николичевци.

Затворени са проходите "Твърдица-Елена", "Етрополе-Златица", пътят връх "Шипка" - връх "Бузлуджа".

Пътни инциденти през денонощието:

Един човек е загинал, а 20 са били ранени при катастрофи през последното денонощие. На територията на страната са станали 16 произшествия. За живота на двама от ранените има опасност.

В София са регистрирани 103 леки и две тежки катастрофи, при които са пострадали двама души.


Повече подробности чуйте в прикачения файл.