Пореден случай на нападение над полицай в Плевенско. Пиян мъж заля униформен с бензин и опита да го подпали.

Пет минути след полунощ полицай Мариан Василев от Долни Дъбник получава сигнал за семеен скандал. С колегата си отиват на адреса. Там стопанинът на къщата Христо Христов е изгонил от дома жена си и двамата си сина. Пиян е.

"Постоянно ни псуваше, викаше и се отнасяше доста грубо, сега вика, ще видите какво ще стане", разказа полицаят Мариан Василев.

След заканата пияният мъж взима туба с бензин.

"Първо лисна пред портата, запали там, после върху колата лисна, запали и нея, личния си автомобил, след това лисна и върху мене и пак запали", обясни полицай Василев.

Запалени са обувките на полицая, огънят стига и до лицето му. С помощта на колегата си Мариан Василев успява да потуши пламъците и да се отърве само с изгаряне първа степен. Нападението обаче не свършва с това. Христо Христов грабва пожарогасител.

"Тръгна срещу мен и изпразни пожарогасителя срещу мен. Тогава ми се възпали това око, лявото око", каза още служителят на реда.

Полицаите викат подкрепление и успяват да усмирят пияния мъж и да приютят семейството му на сигурно място. Подпалвачът е задържан за 72 часа. Според пострадалия полицай кризата и безпаричието увеличават агресията и все по-често има посегателства срещу полицаи.

"Така със скъсани пагони, с удари по главата, има и други случаи в управлението последно, време доста е напрегнато положението в Долни Дъбник", коментира Мариан Василев.