Двама души загинаха и десетима бяха хоспитализирани в резултат на серията мощни взривове в оръжеен склад в руския град Уляновск. Жертвите са пожарникари. Спасени бяха 43 служители в цеха, които се укрили в бомбоубежището на склада. Пожарът е локализиран, няма опасност огънят да обхване съседните складове.

Медицинските власти не могат да назоват точния брой на пострадалите, които са били хоспитализирани. Властите евакуираха близо 3000 души, които бяха настанени в три големи хотела в града. Министерството на отбраната съобщи, че в склада не са се съхранявали химически вещества.

По случая бе образувано следствие, което предстои да се установи точната причина за злополуката. По предварителна информация взривовете започнали вчера следобед при утилизацията на снаряди. Изключва се версията за терористичен атентат.

Президентът Дмитрий Медведев нареди министерствата на отбраната и на извънредните ситуации да "вземат всички необходими мерки за ликвидирането на извънредната ситуация". Министър-председателят Владимир Путин разпореди местните власти да вземат мерки за евакуацията на гражданите от зоната на аварията и настаняване им в безопасни райони.