Един човек е загинал, а 20 са ранени при пътни инциденти през последното денонощие, съобщиха от МВР. На територията на страната са станали 17 произшествия. От ранените един човек е с опасност за живота.
    
В София са станали 99 леки и три тежки катастрофи, при които са пострадали четири човека.

Поради мъгла е намалена видимостта до 30 м в района на "Шипка", съобщиха от МВР. Мъгла с видимост до 50 м има в района автомагистрала "Тракия" - тунел "Траянови врата", и на автомагистрала "Хемус" - около Витиня.
    
Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри. Частични заледявания поради паднала слана има в района Смолян, Пампорово, Превала и Рожен. Пътните настилки са опесъчени.
    
Опасност от падащи камъни има на прохода Троян - Кърнаре, област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и района на Козница.
    
На 63 км от автомагистрала "Тракия" по посока София движението се извършва само в крайна лява лента поради пропадане на пътното платно. Участъкът е обозначен с пътни знаци и ограничение на скоростта.
    
Забранено е движението на товарни МПС с ремаркета и полуремаркета с маса и товар над 10 т. през прохода "Шипка" до 30 март 2010 г. Забранено движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода "Петрохан".
    
По пътя Кюстендил - Гюешево в района на с. Гърляно движението се осъществява в едната лента на пътя и има ограничение на скоростта. Поради проливните дъждове в област Кюстендил  е затворен пътя Ябълково - Копиловци в следствие пропадане на моста при с. Николичевци.
    
Затворени са проходите Твърдица - Елена и Етрополе - Златица, както и пътят връх "Шипка" - връх "Бузлуджа".