Пътищата в по-голямата част от страната са мокри. Частични заледявания поради паднала слана има в Смолян, Пампорово, Превала и Рожен.

Поради мъгла е намалена видимостта до 50 метра на автомагистрала "Тракия" между 42-и и 55-и км, от 100 до 120 м в района на Първомай.

Затворени са проходите Троян-Кърнаре, Твърдица-Елена и Етрополе-Златица. На пътя Кюстендил-Гюешево в района на село Гърлено движението се осъществява в едната лента. Участъкът е обозначен с пътни знаци. Поради проливните дъждове е затворен пътен участък Ябълково-Котиловци, Кюстендилско вследствие пропадане на мост над река Бистрица.

Върбишкият проход се затваря за движение за целия зимен сезон, на път I-7 Шумен – Ямбол от км 176 до км 200. Водачите на МПС могат да използват като обходни маршрути Ришки проход, път II-73 Шумен – Карнобат или Котленския проход, път II-48 Омуртаг – Котел.

До 30 март 2010 година остава забраната за преминаване през прохода "Шипка" на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета и обща маса над 10 тона. Забранено е преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода "Петрохан" .

Ремонтни дейности се извършват по пътя Варна-Добрич, Монтана-Лом, Рудозем-Смолян и АМ "Марица" между 73-ти и 89-ти километър. На 63-ти километър от АМ "Тракия" в посока София движението се извършва в крайна лява лента поради пропадане на пътното платно. Участъкът е обозначен с пътни знаци и ограничение на скоростта.

Междувременно стана ясно, че общо 29 души са ранени и четирима са с опасност за живота при 20 пътни произшествия, станали в страната през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В София са станали 117 леки и две тежки произшествия, при които са ранени трима души.