Поради мъгла е намалена видимостта до 30 м на прохода "Шипка", съобщиха от МВР.

Мъгла с видимост от 50 до 100 м има в района на Оряхово, обл. Търговище, Хасково, Тополовград, от 100 до 150 м - обл. Пазарджик в района на Церово, над 200 м - в обл. Добрич.

Пътните настилки в по-голямата част от страната са преобладаващо мокри.

Опасност от падащи камъни има в прохода Троян-Кърнаре, област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и района на Козница.

На 63 км от автомагистрала "Тракия" по посока София движението се извършва само в крайна лява лента поради пропадане на пътното платно. Участъкът е обозначен с пътни знаци и ограничение на скоростта.

Забранено е движението за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета с маса и товар над 10 т. през прохода "Шипка" до 30 март 2010 г. Забранено движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода "Петрохан".

Затворени са проходите Твърдица - Елена и Етрополе - Златица, както и пътят връх "Шипка" - връх "Бузлуджа". Трима души са загинали при пътни инциденти през последното денонощие, съобщиха от МВР.

Междувременно стана ясно, че на територията на страната са станали 16 произшествия. Ранени са 16 човека, като за един от тях има опасност за живота.

В София са регистрирани 46 леки и четири тежки катастрофи, при които са пострадали пет човека.

Подробности чуйте в прикачения файл.