Пътните настилки в по-голямата част на страната са сухи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Мокри са пътищата в областите Ямбол, Разград, Русе, Враца, Монтана, както и проходите "Петрохан" и "Шипка".

Частични заледявания има по високопланинските пътни участъци, които са опесъчени и проходими в есенно-зимни условия.

Поради мъгла е намалена видимостта до 50 метра западно от с. Ново село, община Велико Търново и северно от Велико Търново. До 100 метра е намалена видимостта по високите места в област Разград, на автомагистрала "Хемус" (от тунел "Ечемишка" до Ябланица), пътя Раднево-Гълъбово, Антоново, Омуртаг, Нова Загора, Харманли, Свиленград.  

Опасност от падащи камъни има в прохода "Троян-Кърнаре", в област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в районите на "Мечи дол" и на "Козница". Участъците са сигнализирани с пътни знаци.

На 63-ти км от автомагистрала "Тракия", по посока към София, движението се извършва само в крайна лява лента поради пропадане на пътното платно. Участъкът е обозначен с пътни знаци и е въведено ограничение на скоростта.

Забранено е движението за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета с маса и товар над 10 тона през прохода "Шипка" до 30 март 2010 г. Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода "Петрохан" и по пътя Батак - Доспат.

Днес от 10.00 до 13.00 ч. ще бъде затворен пътят "II-11" - Гулянци - Никопол, поради ремонт на моста на изхода на гр. Гулянци. Обходният маршрут е през с. Крета - Милковица - Никопол, и обратно.

Повече подробности чуйте в прикачения файл.