Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри, съобщиха от МВР.

Частични заледявания има в прохода "Петрохан", както и по високопланинските пътни участъци в област Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кюстендил. Участъците са опесъчени и проходими за есенно-зимни условия.

Поради мъгла е намалена видимостта до 10 м в прохода при с. Баня, Бургаска област, до 50 м - в Търговище, Кърджали, Свиленград, Ивайловград, до 100 м - в Антоново и в Омуртаг.

Опасност от падащи камъни има в прохода Троян-Кърнаре, в област Смолян, в Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София-Самоков, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин, Мездра-Ботевград, в района на Мечи дол и в района на Козница.

На 63-ти км от автомагистралата "Тракия", по посока София, движението се извършва само в крайната лява лента поради пропадане на пътното платно. Участъкът е обозначен с пътни знаци и е въведено ограничение на скоростта.

Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета - с маса и товар над 10 т, през прохода Шипка до 30 март 2010 г.

Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите Петрохан и по пътя Батак-Доспат, Велинград-Сърница. Всички автомобили трябва да се движат с вериги през прохода Превала.

Катастрофи през денонощието:

Един човек е загинал, а 29 са били ранени при катастрофи през последното денонощие.  На територията на страната са станали 23 тежки пътни произшествия. За живота на шестима от ранените има опасност.

В София са регистрирани 93 леки и две тежки катастрофи, при които са пострадали двама души.