Пътните настилки в по голямата част от страната са мокри, съобщиха от МВР. Дъжд превалява в района на Ябланица, Тополовград, АМ-Тракия и в областите Ямбол, Варна и Силистра.

Частични заледявания има на прохода "Петрохан", в района на Гинци, Гълъбец и с. Телиш (АМ-Хемус), както и по високопланинските пътни участъци в област Пазарджик, Смолян и Кюстендил. Същите са опесъчени и проходими в есенно-зимни условия.

Опасност от падащи камъни има в прохода "Троян-Кърнаре", област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и района на Козница. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.
      

Забранено е движението за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета с маса и товар над 10 тона през прохода "Шипка" до 30 март 2010 г. Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите "Петрохан" и по пътя Батак-Доспат.
    
Затворени са пътни участъци от проходите Троян - Кърнаре, Твърдица - Елена, Етрополе - Златица.

Един човек е с опасност за живота при станалите 16 катастрофи в страната през изминалото денонощие. 18 души са ранени. Това съобщиха от МВР.

В столицата са регистрирани 135 леки пътни произшествия и осем тежки. Девет души са ранени.