Общо 247 броя техника - снегорини и автомобили за извозване на сняг, са в готовност да посрещнат първия сняг в столицата. Това сочи справки на Столичния инспекторат след направена проверка на фирмите-оператори, съобщиха от Столичната община.

Проверката е направена по заповед на и.д. кмета на София Минко Герджиков. Фирмите са закупили общо 1150 куб.м. пясъко-солни смески, 7782 т. натриев хлорид и 830 куб.м. пясък. В справката са отразени техниката и реагентите, които са били в наличност към деня на проверката от комисията.

Тази сутрин Министерството на финансите е превело 7 милиона лева, които са достатъчни на този етап за справяне със зимната обстановка по пътищата. Според министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев сумите са отпуснати за снегопочистване, но в началото на декември ще са нужни поне още 6 млн. лева.

Водачите на моторни превозни средства задължително трябва да ползват вериги при преминаване в района на Пампорово, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Опесъчава се участъкът Проглед-Стойките, а сол и луга се разпръскват по пътя Рожен-Чепеларе.

Дежурните екипи на ОПУ-Смолян са в готовност да продължат работата, както и да увеличат броя на машините. Те разполагат с нужните количества пясък, сол, луга и инертни материали.

Въведено е ограничение в движението на МПС през проходите "Превала", "Рожен" и "Пампорово" на територията на ОПУ-Смолян.  Всички автомобили трябва задължително да бъдат с вериги.

Ограничение е въведено и в движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета на пътя Пещера - Доспат. Водачите на МПС трябва да се движат с повишено внимание и да не предприемат рискови изпреварвания.

Поради опасност от заледяване на прохода Троян - Кърнаре пътният участък се обработва с пясък. На прохода има силен вятър и снегонавявания. Опорните пунктове са в готовност да продължат работата, както и да увеличат броя на машините.  Няма въведени ограничения на движението на МПС.

АПИ апелира водачите на МПС стриктно да спазват указанията на служителите на пътните управления и на пътна полиция.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето