Пътните настилки са мокри с частични заледявания при проходите "Шипка" и "Петрохан", както и по високопланинските пътни участъци в областите Пазарджик и Смолян. Това съобщиха от МВР.

В по-голямата част от страната пътищата са преобладаващо сухи.

Опасност от падащи камъни има в прохода Троян-Кърнаре, в област Смолян, в Искърското и Кресненското дефиле, както и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и в района на Козница.

На километър 63 от автомагистрала "Тракия" по посока София движението се извършва само в крайната лява лента поради пропадане на пътното платно. Участъкът е обозначен с пътни знаци и ограничение на скоростта.

Забранено е движението за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета с маса и товар над 10 тона през прохода "Шипка" до 30 март 2010 г. Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите "Петрохан" и по пътя Батак-Доспат.

Затворени са пътни участъци от проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица. Затворен е участъкът от пътя между връх "Шипка" и връх "Бузлуджа" поради снегонавявания.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето