Пътните настилки в по голямата част от страната са преобладаващо сухи, а по високите и усойни места на област Смолян - заснежени и заледени, съобщиха от МВР.
       
Частични заледявания има на прохода "Шипка", които се опесъчават. Опасност от падащи камъни има на прохода Троян - Кърнаре, област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и района на Козница.
      
На 63 км от автомагистрала "Тракия" по посока София движението се извършва само в крайна лява лента поради пропадане на пътното платно.
      
Поради мъгла е намалена видимостта от 50 до 100 м на автомагистрала "Хемус" в отсечката от тунел "Витиня" до тунел "Топли дол".
    
Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета с маса и товар над 10 т. през прохода "Шипка" до 30 март 2010 г. Забранено е движението им и с ремаркета и полуремаркета през проходите "Петрохан", "Превала", и пътя Батак-Доспат. През прохода "Превала" всички МПС трябва да се движат задължително с вериги.
    
Затворени са проходите Твърдица - Елена и Етрополе - Златица. Затворен е участъкът от пътя връх "Шипка" - връх "Бузлуджа" поради снегонавявания.

21 души са ранени в 12 катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. Един човек е загинал, а трима са с опасност за живота. В София са станали две тежки и 58 леки пътнотранспортни произшествия. Ранени са трима души.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето