Домашно куче нахапа жестоко 8-годишно дете в Асеновград. Кучето нападнало и 72-годишен мъж, който се опитал да спаси детето.

Момчето карало колело по улицата, когато кучето - кръстоска между породите чау-чау и немска овчарка, собственост на 40-годишния Ерол Феимов, се нахвърлило без причина върху него. Животното съборило детето на земята и започнало да го хапе по гърдите.

Инцидентът се случва пред погледите на няколко души. Само 72-годишният Симеон Давчев се отзовава на виковете за помощ. Мъжът също бил ухапан няколко пъти в областта на предмишниците на двете ръце. Въпреки това асеновградчанинът успял да удари кучето със скейтборд. Животното побягнало и било вързано от брата на собственика му в двора на къщата им.

Пострадалите са откарани в болница в Пловдив. Детето с ухапвания по дясното рамо и дясното бедро е оставено за лечение, а на възрастният мъж след оказаната му медицинска помощ е бил изписан за домашно лечение. По първоначални данни кучето, което обикновено било вързано в двора, успяло да се откачи от веригата си и да излезе на улицата.

Според съседите не за първи път песът на Ерол Феимов се спуска срещу хора на улицата. Близките на момчето пък са решени да съдят собственика на кучето.

Докато той обясняваше как домашният му любимец е напълно безобиден и не може да се отвърже отново, кучето скъса каишката и нападна екипа на bTV. 10 минути след инцидента кучето беше откарано в частен приют извън града.