
Международният ден на готвача беше отбелязан по специален начин в Добрич. Топ готвачът от Италия Роберто дал Сено за първи път е у нас. Още не е имал възможност да опита българската кухня. Пред студенти от кулинарната академия в Добрич той показа тънкостите в приготвянето на доброто ястие.
"Компаниите, работодателите по света наемат хора, които предлагат не само храна, но и емоция на клиентите. Така че един наистина добър професионалист в тази област трябва да се научи да влага и сърцето си в тази работа. Това е нещото, което хората оценяват и което биха купили, тъй като това не е само храна за гладните, това е храна и за душата", смята Роберто Дал Сено.
За да бъдеш истински готвач трябва да инвестираш младостта си в професията и да опознаеш различните кухни, казва Роберто. Работил е в различни части на света. На въпроса защо мъжете са по-добрите готвачи, той обяснява, че жените не винаги издържат на дългия работен ден.
"Това е изключително трудна професия. Налага се да стоиш в кухнята от ранни зори до късно през нощта", обяснява Роберто.
В следващите дни в Добрич готвачът ще бъде жури. За наградите за най-добър готвач, сладкар, барман и сервитьор ще се борят ученици от цялата страна.