"Харлем госпъл хор", уникалните и световно известни ангелски гласове гостуват в България като част от турнето на Надеждата в памет на Майкъл Джексън. 23 години вече те заразявт милиони хора по света със своята музика.

В Европа започнаха от Чехия, след което преминават през България, а след това ще се насочат към Ирландия и Полша.

По този повод Систър Би – част от "Харлем госпъл хор" гостуваха на Антон Хекимян. Те демонстрираха невероятните си гласове и заредиха с уникална енергия атмосферата в студиото на "Тази сутрин".

"Пеем госпъли с намерението и вярата да разпространим по целия свят радостта от живота и това да бъдем заедно", споделят с ентусиазъм и усмивки певците.

"Ще покажем много неща на българската публика. Неща, които да повдигнат духа им; които да ги насърчат да се радват на живота."

Алън Бейли, основател и продуцент на групата, се събира с Майкъл Джексън по време на обиколката в Африка, осъществена от фондация "Нахранете децата". Там той с Джексън и Лайънъл Ричи правят песента "We are the world". Това разказват още певците.

Пет ще бъдат песните, които хорът ще посвети на Краля на попа по време на турнето им.

"Майкъл Джексън наистина е една вселена, едно наследство. Той беше прекрасен човек и изпълнител, който чупеше бариерите. Можеше да обедини даже държави. Излъчваше толкова много любов и мир с песните си и много ще ни липсва", споделят обичта си и възхищението си към Майкъл музикантите.

Те разкриха още, че и самият президент Обама обича много техния хор, както и факта, че са пеели на неговата предизборна президентска кампания.

"За нас Обама е промяна. Обожаваме неговата хрисимост и това, че е решен да помогне на целия свят. Той е президент на хората, който носи в себе си сърцата на хората", споделиха музикантите голямата си обич и вяра в президента на САЩ.

"Госпъл е музика, която стига до сърцето и вдига абсолютно всички бариери между хората. Всеки може да пее госпъл, защото наистина докосва душата", казаха още гостите.

Датите, на които популярният хор ще гостува в градовете Пловдив, Варна, Бургас, София и отново в Пловдив са 9, 10, 11, 12 и 13 ноември.


Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времетo