Опасна сграда в Шумен се ползва от деца за къпане и риболов. От общината планират да назначат охрана, но ще обсъдят въпроса едва след лятната ваканция на общинските съветници.

Тази сграда е трябвало да стане училище преди около 20 години. Парите обаче не стигнали да се завърши строежа.  Днес рушащата се сграда е пълна с вода, а децата я използват за къпане и риболов. Родителите от своя страна недоволстват, че няма кой да обезопаси мястото.

Недостроената сграда е собственост на Министерство на образованието. Имало е няколко неуспешни опита през годините да бъде предоставена на община Шумен.

"Говорили сме с Министерството на образованието за това какво може да стане. Към момента трябва просто да има охрана, за което аз настоявам да стане и се надявам да стане, за да няма нещастни инциденти с деца", заяви Димитър Александров, областен управител.

Предложението за охрана ще бъде внесено на първата сесия след лятната ваканция. Междувременно министерството отново ще предложи обекта на община Шумен.