Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи. Мокри и хлъзгави те са в района на Пловдив, Враца, Монтана и Пазарджик. Поради мъгла е намалена видимостта до 70 метра в района на Средногорието и до 100 метра на прохода "Шипка" в района на Белоградчик, Асеновград и град Шипка.

Все още са затворени проходите Твърдица-Елена и Етрополе-Златица, а до 30 март 2010 година е забранено преминаване през прохода "Шипка" на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета и обща маса над 10 тона.

Движението при 63-ти км. на АМ "Тракия" в посока София се извършва само в крайна лява лента поради пропадане на пътното платно. Ремонтни дейности се извършват по пътя Кюстендил-Дупница, Варна-Добрич, Монтана-Лом, Рудозем-Смолян, Бързия-Монтана, Луковит-Коритна и АМ "Марица" между 73-ти и 89-ти км.

До 30 октомври ежедневно от 8 до 17 часа се спира движението на пътни превозни средства по пътя Смолян-Средногорци, като са организирани обходни маршрути, а до 1 ноември е забранено движението на пътни превозни средства по пътя Дунавци-Арчар-Добри дол-Лом за времето от 8 до 22 часа.

Един човек е загинал при катастрофа през денонощието, съобщиха от пресцентъра на МВР.
При станалите 11 пътни инциденти са ранени 15 души. Един човек е с опасност за живота. В столицата са станали три тежки и 108 леки произшествия. Петима души са ранени.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето