Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, съобщи МВР.

Мокри пътища има в областите Пловдив, Пазарджик, Видин, Монтана и в прохода "Петрохан", където превалява слаб дъжд.

Мъгла с видимост 20 метра има в района на прохода "Шипка", по магистрала "Хемус" от тунел "Витиня" до тунел "Ечемишка". Видимостта е до 50 метра в района на Шипка и прохода "Петрохан", а от 100 до 150 метра - в ниските места на област Търговище, прохода "Троян-Кърнаре" и в районите на Пещера и Панагюрски колонии.

На 63-ти километър от магистрала "Тракия", в посока София, движението се извършва само в крайната лява лента поради пропадане на пътното платно. Участъкът е обозначен с пътни знаци за ограничение на скоростта.

Опасност от падащи камъни има в прохода "Троян-Кърнаре", както и в област Смолян, в Искърското и в Кресненското дефиле, както и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и района на Козница. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.

Междувременно стана ясно, че осем души са загинали при пътни произшествия в страната за последното денонощие. Общо 19 човека са били ранени при регистрираните 20 произшествия.

В София са станали 56 леки катастрофи.

Спортните събития от деня

Грижа за здравето

Гледай bTV на живо

Времето