Лидерът на ДПС Ахмед Доган наруши мълчанието си като изпрати отворено писмо адресирано до "Мадам В". От написаното става ясно, че писмото е насочено към журналиста от вестник "Труд" Валерия Велева. В писмото си Доган я обвинява в неморалност и изпълнение на платени поръчки.

В писмото си Доган не е написал цялото име на жената, към която е насочено, но от написаното личи, че става дума за Валерия Велева.
„Причината за това писмо е, че аз дълбоко съм засегнала Ахмед Доган и съм го засегнала с позицията си, която изразих в един мой коментар във вестник Труд озаглавен Парите повличат Доган и ДПС, заради факта, че той е взел комисионна милион и половина за един проект, който е държавна политика, изпълнен от частна фирма, в момент, когато цялата държава стяга коланите”, посочва журналистката.

Ахмед Доган пише в писмото си, че съвсем доскоро журналистката е предлагала да стане таен ПР на ДПС, което според него значи, че е искала възнаграждение за да пази добър тон в публикациите си. Освен това Доган казва, че дни преди да публикува анализа си във вестника Валерия Велева му е написала в sms, че може да омекоти и най-тежките удари, които той получава.

„Тези неща няма да ги коментирам, искам той да ги докаже. Искам да докаже, че съм взимала пари от ДПС, че съм правила оферти да ставам таен ПР на ДПС, че съм искала да материализирам писанията си за него. Дори напротив заради това, че в тези години съм защитавала политика Доган, аз съм получавала доста удари от хора, които не го харесват”, каза Валерия Велева.

Според нея с анализа, в който казва, че лидерът на ДПС е взел милион и половина комисионна за проекта „Цанков камък”, тя е засегнала Ахмед Доган много лично. Тя подчерта, че в писмото си той не критикува коментара и по същество, а лично нея като жена. В края на писмото журналистката вижда и заплаха.

„Финалът на писмото е доста заплашителен и аз смятам, че някои от органите в България трябва да се сезират. За пръв път един политик си позволява да заплашва публично един журналист”, посочи Велева. Според нея в случая става въпрос за заплаха и към свободата на словото.