Ивестният варненски художник Георги Лечев бе на гости в студиото на "Тази сутрин". Причина за поканата е неговата юбилейна изложба, която до броени дни ще бъде открита в София по повод неговия 60-годишен юбилей.

От два дни вече негови творби са изложени в галерия "Средец" на министерството на културата, което ще продължи до кроя на месеца. А снощи бе открита друга негова изложба в галерия "Арте".

"Това е една малка галерия, но всяка година си позволявам да показвам по една своя колекция в нея", сподели художникът.

"Удоволствие за артиста е, когато наистина вижда, че има хора, които са еднакво пристрастени и имат отворени сетива към красотата както самия артист. Артистът може само да напомня чрез картините си, че има много красиви неща", каза Лечев.

Творецът призна още, че не рядко се е случвало да пожелае да работи и живее извън България, поради толерирането на многото посредственост у нас, но не това е начинът да се преборим с постоянно заливащата ни посредственост. "Всички ние трябва да участваме към разбиването на тази посредственост", сподели в тази връзка той.

Сравнението на стила на Лечев с изкуството на оригами от страна на критиците, художникът обясни с отделните късчета красота, които обича да вплита в творбите.

Той демонстрира в студиото и една друга своя страст – свиренето на хармоника. "Много често свързват картините ме с джаза, защото обичам импровизацията", разкри още Георги Лечев.

Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времетo