За да разкажат за своя общ проект, в който участват рок музикантите Кирил Маричков, Денис Ризов, Васил Гюров и Иван Лечев, в студиото на "Тази сутрин" гости бяха Кирил Маричков и Васил Гюров.

Заглавието на парчето е "200", а негов композитор е Васил Гюров. В музиката звучат основно две-три бас линии, които взаимно се преплитат, каза той, а идеята за събирането на рок легендите в общия проект, възникнала абсолютно случайно, разкри още музикантът.

На въпроса какво печелят от всичко това, Васил каза: "Ако трябваше да печелим нещо от всяка една такава работа, отдавна да сме се отказали. Това, което печелим е, че правим любимата наша музика."

"У нас колкото по-кофти музика правиш, толкова по-добре материално живееш, а колкото по-готина правиш, живееш по-зле", добави с иронична усмивка Кирил Маричков.

"Това е за съжаление. И по света 90% от това, което се прави, е боклук. Но тези, които правят тези 90% са и по-добре. Какво да правим. Масова култура", добави още рок титана.

"Клипът, ако бъде пускан по-често в ефир, естествено, че ще има и своята възвръщаемост. Ние, като заместник председатели на Управителния съвет на сдружението "Мюзикаутор", организация, която се занимава с колективно управление на авторски права, знаем за този проблем за българската музика, който е много застъпен в последните години и все по-малко българска музика се пуска. А това е проблем. Хората и за това не могат да живеят от музика, защото все повече започва да спада този дял", поясни Васил Гюров.

Музикантите съобщиха още и за участието си в предстоящия концерт на Милена Славова, който ще бъде на 28 ноември в зала "Универсиада".

Клипа на новото рок парче и целия разговор вижте в прикаченото над текста видео.


Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времетo