Пазарджик беше разтърсен от скандал - шефът на АГ отделението в болницата в града доктор Георги Стоянов е извършвал нелегални аборти. Според проверка на Икономическа полиция, предизвикана от сигнал, доктор Георги Стоянов е извършвал незаконни аборти повече от година. Заловен е в момент, когато е приключвал третата за деня подобна манипулация.

"Тези незаконни манипулации са извършвани предимно на лица, които са здравнонеосигурени, като за целта е искана определена сума. Става въпрос за 100 лева на лице", съобщи Мирослав Стоянов, говорител на ОДП.

В незаконната си дейност докторът е привлякъл и други лица от персонала, тъй като сам няма как да извърши манипулацията. Извършвал и аборти на жени от други райони на страната.

При обиска в кабинета, жилището и колата на доктора са открити 2000 лева, както и забранен в България медикамент, който предизвиква аборт. Колеги на доктор Стоянов твърдят, че няма нередни неща в отделението им. „Всичко става по стандарта, с направление и плащане на касата”, каза лекар от болницата.

Името на доктор Стоянов е добре познато в ромската махала на Пазарджик. Жители коментираха, че е много добър и че не им взимал пари.

Прокуратурата не е успяла да повдигне обвинение срещу доктора, защото след внезапната проверка лекарят е получил хипертоничка криза и е настанен в болница. Обвинителите обаче ще поискат той да бъде отстранен от длъжност.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето