С гласовете на съветниците от ГЕРБ, БСП, "Атака" и НДСВ Столичният общински съвет одобри решение за подписването на договор с Европейската инвестиционна банка за заем за изграждането на пет кръстовища на две нива в София, предаде БТА.
    
С мотивите, че предложенията за изграждането на кръстовищата като местоположение не са обосновани от транспортно-комуникационна гледна точка, съветниците от СДС и ДСБ се въздържаха при гласуването.
    
Съветът реши да се създаде работна група за преговори с изпълнителите, спечелили обществените поръчки за строителството на кръстовищата. Членовете на комисията ще преговарят с трите фирми за гаранции, че по време на изпълнението на обектите няма да се завишава цената на строителството.
    
По време на обсъжданията в комисиите на СОС бе съобщено, че въпреки подписаните договори след приключване на обществената поръчка за 88 238 761 лева, в момента има процедура по обжалването й в съда.
    
Съветниците приеха днес променен график на строителството на петте кръстовища заради процедурата по обжалване. Трябва да се спази срокът за усвояването на парите от Европейската инвестиционна банка, който е до 2013 година.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето