1 USD
1.83147 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,613.2

Оживление на борсата в Ню Йорк

БГ Бизнес
 

Дау Джоунс прехвърли психологическата граница от 10 000 пункта

Акциите на фондовата борса в Ню Йорк поскъпнаха рекордно. За първи път от началото на кризата индексът Дау Джоунс прехвърли психологическата граница от 10 000 пункта.

Промишленият индекс на Уолстрийт, при закриването на сесията превиши символичния праг за първи път от октомври миналата година, тъй като най-голямата в света икономика излиза от рецесия. Дау Джоунс нарастна с над 140 пункта за деня. По-широкообхватният индекс Стандард енд Пуърс 500, както и високотехнологичният Насдак също отбелязаха значителен ръст.

"От една страна това означава много. От друга - може и нищо да не значи. Зависи как ще го погледне човек. Повишението има смисъл, ако направим сравнение с това, къде бяхме преди 6 месеца. 10 000 пункта означава, че пазарите показват гъвкавост. И това е удивително! Въпросът обаче е дали ще продължим в тази посока".

"Да, числата са впечатляващи. Хората обичат да виждат такива неща. Сега вероятно пазарът ще се поуспокои".

Акциите поскъпнаха значително в края на днешната търговия и на Токийската фондова борса. Така те последваха силно възходящата тенденция на Уолстрийт. Курсът на долара спрямо йената се повиши, а спрямо еврото се понижи.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии