Пътищата в по-голямата част от страната са сухи. Мокри настилки има в областите Враца и Добрич. Опасност от падащи камъни има в Искърското и Кресненското дефиле, по пътя Кричим-Девин, Мездра-Ботевград, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, София-Самоков и в района на област Смолян.

Затворени остават проходите Твърдица-Елена и Етрополе-Златица, а до 30 март 2010 година е забранено преминаването през прохода „Шипка” на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета и обща маса над 10 тона.

Ремонтни дейности се извършват по пътя Кюстендил-Дупница, Перник-София, Варна-Добрич, Монтана-Лом, Димитровград-Хасково, Рудозем-Смолян и Бързия-КПП Чапраза-Берковица-Монтана.

До 30 октомври ежедневно за времето от 8 до 17 часа се спира движението на пътни превозни средства по пътя Смолян-Средногорци, като са организирани обходни маршрути, а до 1 ноември е забранено движението на пътни превозни средства по пътя Дунавци-Арчар-Добри дол-Лом за времето от 8 до 22 часа.
 
Двама души са загинали при пътни инциденти през последното денонощие, съобщи МВР. На територията на страната са станали 14 произшествия, ранени са 14 човека. В София са регистрирани 94 леки и четири тежки катастрофи, при които са пострадали четирима човека.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето