Серийният нападател на деца със спринцовки, е признал пред психолози от МВР, че от 9 години посяга на деца. 6 от жертвите му вече са го разпознали. Бившият военен беше задържан вчера като заподозрян за 18 случая. Миролюба Бенатова се опита да разбере какъв е психопортрета на извършителя. 47-годишният бивш военен, задържан за блудство и бодене на деца със спринцовки, е пожелал да разговаря с психолози като дал вид, че съжалява за действията си.

"Казва, че си дава сметка, че това, което прави не е много редно. Но като го питаме какво има предвид, той не можа да обясни. Той се стремеше да придаде социално приемливо обяснение на това, което прави. Казва, че иска да компенсира липсата на деца, което не е вярно", каза Аделина Тодоровска, експерт от "Криминална психология" – МВР.

Задържаният не могъл да обясни защо се насочва към интимните части на децата. "Той казва, че хапането е проява на нежни чувства от негова страна. Спомена, че избирал този начин, защото си спомня детството и играта на чичо доктор", каза Тодоровска.

Казва, че тръгва към детските площадки импулсивно под въздействие на алкохол. Експертите обаче смятат, че това не е така. Според тях това е целенасочено търсене на сексуален обект.

Арестуваният за педофилия е отгледан от властната баба, разказал, че баща му бил деспотичен и го тормозел, а майка му починала докато бил млад. Дълбоко объркан човек с проблеми в сексуалната идентичност, заключиха експертите. Според тях, този човек би бил опасен, ако остане ненаказан, защото извращенията ескалират.

"Ние смятаме, че този тип сексуални посегателства срещу деца не се наказват достатъчно сериозно", каза Тодоровска.

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето