Гост в студиото на "Тази сутрин" днес беше певицата Ивана. А поводът за нейното гостуване бе най-новият й клип към песента "Миг като вечност", в който главни герои са Димитър Рачков и Мария Игнатова.

"В клипа любовта между Рачков и Мария беше абсолютно истинска. Имаше сценарий от Ники Скърлев, който изобщо не се спази. Опитахме да ги вкараме в някаква рамка, да бъдат сериозни. Но в следващия момент разбрахме, че клипът има въздействие, ако те бъдат самите себе си, точно такива, каквито са – харизматични, лъчезарни, естествени", разказва Ивана.

На въпроса защо решава да се обърне към поп музиката, и по-точно към великата песен на Тодор Върбанов по текст на Георги Константинов, Ивана споделя, че самата тя е израснала, както с българския фолклор, така и с българската поп музика.

"Като се сетих за песни, които имат нужда да се възродят, реших да го направя този проект. Дано успея чрез моето изпяване да дам живот на тази великолепна песен, изпята може би преди повече от 20 години", казва певицата.

"В момента се интересувам от всякакъв тип музика, по света се наблюдава една тенденция към смесица на различни етно-елементи от Индия и други страни", споделя още певицата.

Спада на интереса към поп фолка Ивана коментира с пренасищането от много имена, с настъпилата криза на идеите, с липсата на качествен текст и музика, с прекаленото количество певци. Всичко това според певицата неминуемо довежда до спада на качеството.

"Екипът около изпълнителя е важен, но важна е и индивидуалността, личните качества и талант на артиста", подчертава Ивана.

"Най-лошият оригинал е по-добър от най-доброто копие", цитира в тази връзка известната мисъл певицата.

"За съжаление в България едно пошло нещо, поставено в красива рамка, се приема вече за изкуство", споделя още огорчението си тя.

 

Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времетo