Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, а само в областите Видин и Смолян - са мокри, съобщават от пресцентъра на МВР.
    
Опасност от падащи камъни има в област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, в района на Мечи дол и района на Козница. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.
    
До 30 март 2010 г. е забранено движението за товарни превозни средства с ремаркета и полуремаркета с маса и товар над 10 тона през прохода "Шипка".
    
Затворени за движение са проходите Твърдица – Елена (движението се осъществява през прохода Вратник) и Етрополе - Златица.
    
Ремонтни работи се извършват на път I-5 в участъка Димитровград-Хасково, път I-6 (София-Бургас) в отсечката от границата със Старозагорска област до Сливен.

През последното денонощие в страната са регистрирани 26 пътни произшествия, шест души са загинали, а 35 са ранени, съобщиха от пресцентъра на МВР. В София са станали 123 леки и седем тежки катастрофи, при които са пострадали 14 души.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето