Столичната Топлофикация не е имала лимит за представителни разходи. Това си спомни в съда бившият енергиен министър Румен Овчаров. Той се яви като свидетел по делото за злоупотреби в софийското дружество. От показанията на свидетелите стана ясно, че шефът на "Топлофикация" София Валентин Димитров се е возил с джип, предоставен му безвъзмездно от Общинска банка.

Овчаров, заяви в съда, че не помни да е слагал таван на парите, които шефовете в столичната топлофикация могат да харчат за почерпки на гости и обзавеждане на кабинети. Малко по-късно обаче той си спомни как проверка през 2006 година е показала, че Вальо Топлото е похарчил повече пари за представителни разходи.

След като даде показания по делото, Овчаров отказа да отговаря на журналистически въпроси с думите, че "нахалството е хубаво нещо, но не винаги води до полза".

Делото се отложи с още един месец. Тогава свидетелските си показания ще трябва да даде министър-председателят Бойко Борисов. Днес той не се яви в съда заради официалното си посещение във Франция.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето