Съдията от Софийския градски съд Костадинка Костадинова засекрети "по собствена преценка" заседанието, на което се решава дали Алексей Петров да излезе от ареста.

Бившият служител на ДАНС, който бе задържан на 10 февруари при акция "Октопод" в София, поиска за пореден път излезе от ареста. В молбата си до съда адвокатите на бившата барета са посочили, че не са събрани нови доказателства срещу него, а и от дълго време вече е задържан.

Срещу Петров се водят разследвания за различни престъпления, сред които изнудвания, силово събиране на дългове и рекет, трафик на наркотици, търговия с влияние, пране на пари и източване на ДДС от държавния бюджет. Последната молба на Алексей Петров до съда за промяна на мярката бе в средата на юли, но тогава две съдебни инстанции решиха, че той ще остане в ареста.

Въпреки че защитата на Петров и прокурорът заявиха, че няма да коментират секретни материали, само заради наличието на такива съдът засекрети заседанието. Според защитата на Петров той вече нямал нищо общо с групата "Октопод", тъй като на 9 август срещу него, Марчело Джотолов и Антон Петров - Хамстера, са повдигнати обвинения само за престъпления срещу собствеността. Това е станало след като на 27 юли прокуратурата е отделила материалите срещу тримата.

Решението на съдия Костадинова да засекрети съдебното заседание противоречи с взетото от Наказателната колегия на градски съд решение всички заседания да бъдат публични, освен в частта им, когато се обсъждат данни, касаещи националната сигурност и интимния живот на страните.