Теодосий Спасов и Иван Минчев бяха на гости в студиото на "Тази сутрин", за да разкажат за петия поред международен фестивал "Пловдивски джаз вечери" 2009, който започва днес и ще продължи до 10 октомври.

"От днес, всеки, който ще посети фестивала, ще се наслади на оригиналните присъствия в него", съобщи Теодосий, който за първи път тази година е и арт директор на фестивала.

Сред звездите, които ще участват във фестивала ще бъдат Били Кобъм, който ще свири заедно с Теодосий Спасов. "Бих го сравнил с Пласидо Доминго в операта. У нас ще пристигне и носителят на Грами за тази година Ренди Брекър, който ще свири на 9 октомври. От Франция пък ще дойде Оливие Гато. Всички концерти ще бъдат в зала "Филхармония" с начало от 20:00 ч.", разкри Иван Минчев.

"Сред целите ни на фестивала е и да покажем българи, които са успели с музиката си в други страни, но малко са познати в България. Това са Пламен Карадонев, Шибил Бенев, басиста Трифон Димитров", сподели още организаторът на фестивала Иван Минчев.

Теодосий Спасов разкри още и за един свой предстоящ проект – концерт в Севлиево, където ще представи новия си албум "Балкански", появил се наскоро на музикалния пазар. Автентичните инструменти, на които Теодосий ще свири - дудук, кавал, тромпет, мелодика, ще бъдат смесени с ритъма на електронната музика на един от най-успяващите наши музиканти диджей Кух, който има издадени досега около 20 сингли в Англия.

Великолепното изпълнение на Теодосий Спасов в студиото на "Тази сутрин" и още подробности около фестивала "Пловдивски джаз вечери" и участниците в него вижте в прикаченото видео към текста.

 

Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времетo