Гост в студиото на "Тази сутрин" бе певецът Георги Христов. Повод за поканата е неговият предстоящ, шести поред, концерт в зала 1 на НДК, който ще се състои на 29 октомври.

"Аз съм казвал, че не съм танцьор, не съм шоумен, не съм циркаджия, не съм клоун, аз съм просто певец. Искам хората да знаят, че ще идват на концерт на един певец. Ще изляза и ще пея два часа за публиката си, която ме е подкрепяла през годините и която ме е направила Георги Христов. Не мога да не й бъда благодарен за това", споделя признанието и обичта си към публиката певецът.

"Не е важно кой пее, важно е музиката, хубавата музика да се пее, и то по добър начин", констатира още той.

Избора си да изпее и направи клип към прочутата песен на Мария Нейкова, Георги Христов обяснява така: "Първо, имах честта да бъда приятел на Мария Нейкова. Тя беше сред първите хора, заедно със Зорница Попова, които ми помогнаха в началото на моята кариера съвсем безкористно.

Това е една жена, която е космополитна първо като човек, и второ като талант. Тя освен певец е и композитор. Смятам, че ние българите имаме малко къса памет и не трябва да забравяме големите в музиката. Затова тази песен е и една почит към нея. Да не забравя да спомена и за страхотния текст, който е на Богомил Гудев и за блестящия аранжимент на Димитър Гетов".

Певецът разкри пред зрителите, че ще изпее песента на Нейкова на концерта, една специално писана за него песен от Джани Фиорелино, както и още много нови неща.

"Имам муза и това е една много хубава италианка, Джони Фалконе, с която, да се надяваме, ще представим на концерта нашия дует, който е и първи сингъл към нейния албум, излязъл вече в Италия, Испания. Много добре се развива в кариерата, може да ни потръгне и в другия план", признава със загадъчна усмивка певецът.

"Моята любов винаги е била музиката и тя никога не ми е изневерила. Самият аз сигурно съм наранявал някого, няма човек, който да не го е правил, но никога не съм го правил умишлено", споделя музикантът .

"Винаги се прекръствам шест път преди концерт. Не знам защо, но "6" ми е любимото число. Имам и страхотно верни приятели и съм щастлив с тях, защото те ме карат да се чувствам сигурен. Знам, че за добро и за зло те ще бъдат до мен", признава оше Георги Христов.

"Искам да заредя хората с много щастие, с повече усмивки. Вярвам, че концертът ще мине прекрасно", разкрива своя оптимизъм певецът.


Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времетo