Пътните настилки в по-голямата част на страната са сухи. Преминаването през ГКПП е нормално.

Затворен за движение е проходът Твърдица – Елена и проходът Етрополе – Златица. До 30 март 2010 г. е забранено преминаването през прохода "Шипка" на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета и обща маса над 10 тона.

Затворен за движение за МПС над 3 тона и за всички МПС от 8.00 до 20.00 ч е пътят (о.п. Видин -Димово)-Симеоново- Ботево-Арчар-гр.Монтана. Обходният маршрут е посока Видин-София: Дунавци-Димово Ружинци-Монтана, а в посока София-Видин: Монтана -Ружинци-Димово-Видин.

До 30 октомври ежедневно за времето от 8.00 до 17.00 часа се спира движението на пътни превозни средства по пътя Смолян-Средногорци, като са организирани обходни маршрути.

Ремонтни дейности се извършват в дясното платно на автомогистрала "Марица", между 73-ти и 89-ти км, както и по пътя Кюстендил-Дупница, Варна-Добрич, Монтана-Лом, Рудозем-Смолян и пътя от прохода Петрохан до Бързия.

Опасност от падащи камъни има на пътя Лютиброт-Елисейна, Ребърково – Ботевград, София-Карлово-Бургас-"Козница" и "Стражата", Троян-Кърнаре, Асеновград-Смолян, Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец, Девин-Кричим-Стамболийски, Белица-Загражден, Пловдив-Чепеларе-Смолян, Борино-Тешел-Девин.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето