Пътищата в по-голямата част от страната са мокри и хлъзгави. Опасност от падащи камъни има в района на област Смолян, Искърското и Кресненското дефилета, по пътищата Кричим-Девин, Мездра-Ботевград, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки и София-Самоков.

Затворени са проходите Твърдица-Елена и Етрополе-Златица, а до 30 март 2010 година е забранено преминаване през прохода "Шипка" на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета и обща маса над 10 тона.

Ремонтни дейности се извършват в дясното платно на автоМагистрала "Марица", по пътя Перник-София, Кюстендил-Дупница, Варна-Добрич, Монтана-Лом, Рудозем-Смолян и пътят от прохода "Петрохан" до Бързия и Крушовене-Гиген-Боянци-Черквица.

От 1 до 30 октомври за времето от 8 до 17 часа всеки ден се спира движението на пътни превозни средства по пътя Смолян-Средногорци, като са организирани обходни маршрути, а до 1 ноември 2009 година е забранено движението на пътни превозни средства Дунавци-Арчар-Добри дол-Лом за времето от 8 до 22 часа.

Четирима души са загинали при катастрофи  през изминалото денонощие, съобщават от МВР. Ранените са 22-ма, като един е с опасност за живота. В страната са станали 20 пътно-транспортни произшествия. В София има един тежък и 65 леки пътнотранспортни инцидента. Ранен е един човек.
 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето