Пътищата в по-голямата част от страната са сухи. Опасност от падащи камъни има в района на Смолян, Искърското и Кресненското дефилета, по пътищата Кричим-Девин, Мездра-Ботевград, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки и София-Самоков.

Затворени са проходите Твърдица-Елена и Етрополе-Златица, а до 30 март 2010 година остава забраната за преминаване през прохода "Шипка" на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета и обща маса над 10 тона.

Ремонтни дейности се извършват в дясното платно на АМ „Марица” между 73-ти и 89-ти км, по пътя Кюстендил-Дупница, Варна-Добрич, Монтана-Лом, Рудозем-Смолян и пътя от прохода „Петрохан” до Бързия.

От 1 до 30 октомври ежедневно за времето от 8 до 17 часа се спира движението на превозни средства по пътя Смолян-Средногорци, като са организирани обходни маршрути.

До 1 ноември 2009 година, поради рехабилитация на пътя Дунавци-Арчар-Добри дол-Лом е забранено движението на всички пътни превозни средства за времето от 8 до 22 часа, където също има създадени обходни маршрути.

Двама души са загинали, 33 са ранени и един е с опасност за живота при 26 пътни произшествия, станали в страната през изминалото денонощие. В София са станали 100 леки и 6 тежки произшествия. Шест човека са ранени.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето