Поредния скандал в гърменското село Рибново, което бе разследвано за наличие на радикален ислямизъм. След ескалиращо напрежение, там се стигна до опит за убийство.

В полицията са задържани баща и син, които се опитали да убият с брадва брата на анти-ислямиста Недим Таламанов - Феим.

Резултатът: нови попълнения в ареста, след като преди дни самият Таламанов бе задържан заради саморазправа, засилено полицейско присъствие в селото и страх сред местното население.

Още преди изборите за парламент в село Рибново имаше напрежение. Учителят по религия в местното училище бе обвинен в насаждане на радикален ислямизъм сред децата. Мурад Бошнак бе разследван от прокуратурата, но доказателства не бяха открити.

Оттогава скандалите между двата лагера - този на Бошнак и този на анти-ислямиста и представител на Ред, законност и справедливост Таламанов не спират. Последно Таламанов е задържан в полицията по съмнения, че е подпалил плевнята на учителя. Дни по-късно брат му е заплашен с убийство. Задържани са двама души, а селото е сковано от страх.

Хората в Рибново са разделени на две групи, преобладават защитниците на разследвания Бошнак. Според тях напрежението има политическа окраска.

Съседите на заплашвания Феим Таламанов твърдят, че той и семейството му нямат място в селото.

Самият Бошнак също бе привикан за разпит, само че в кметството. Твърди, че фамилия Таламанови редовно го заплашва.

Днес в селото имаше засилено полицейско присъствие, за да се избегнат евентуалните проблеми след освобождаването на задържаните.


 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето