По повод утрешния международен ден на преводача в студиото на Тази сутрин гости бяха една от най- признатите преводачи у нас Мариана Хил и нейното семейство.

Самата Мариана обаче, обича да определя работата си като хоби.

Заедно с нейния съпруг в студиото двамата демонстрираха прекрасни качества и в едно друго любимо хоби – пеенето.

Кенуд Хил – съпругът на Мариана, който е преподавател по английски, е може би единственият англичанин в България, издържал толкова дълго време у нас. Тук той е от 1986 г.

"По-уютно ни е тук, по-приятно. Тук сме, заради избора на Кен", обясни Мариана привързаността на семейството към България.

"Българите сте по-общителни, по-сърдечни, за разлика от англичаните, които пък са по-отдръпнати", признава още Кенуд.

Техният син Рой Хил е студент в Софийския университет, където следва туризъм и мечтата му е да тръгне по стъпките на своята майка. А дъщеричката е все още ученичка.

Според Рой, който е пътувал в много други държави, общувал е и е видял много, по-хубаво място от България, няма. Може би тъкмо затова е избрал да учи в родината си, призна той.

На провокативния въпрос защо предпочита да остане тук, сред задръствания и мръсотия, Рой отговори така: "Задръстванията тук са нищожни в сравнение с тези в Лондон, нито пък е по-чисто, било то в Берлин, Лондон или Париж."

Дори по този повод Кен изпя още една песничка, в която се пее, че навсякъде по света има и блясък и красота, но и беднотия и мръсотия.

Сабрина-Марелин Хил, дъщерята на Мариана и Кен, сподели с усмивка, че също предпочита да учи и работи тук, близо до семейство и роднини.

"Много българи, които заминават там, живеят в мизерия", сподели още Сабрина Хил.


Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето