По повод премиерата на предстоящия спектакъл „Любов № 2” на сцената на театър "Сълза и смях", в студиото на "Тази сутрин" са поканени актрисата Бойка Велкова и режисьорът на постановката Ивайло Христов.

Във връзка с идеята на театралната творба, Ивайло Христов споделя, че става въпрос за втория шанс в човешкия живот.

"За да сме истински в настоящето, все пак трябва да сме приключили с миналото. Така че човек винаги трябва да е отворен към шансовете, които му се дават и истински да ги прегърне", разкрива посланието на спектакъла Бойка Велкова.

"И не само това,а и да извърви сложния и тежък път, за да заслужи втория си шанс", добавя още Ивайло Христов.

"Това е една пиеса за четири прекрасни истории на хора, които са самотни. Аз мисля, че самотата буквално бележи нашето време. Затова и героите се борят за своето щастие, за своето място, минават през различни ситуации – комедийни, тъжни, нелепи дори, за да се намерят един друг", разказва за фабулата на американската театрална творба актрисата.

"Пиесата е изключително добре написана. Нейният създател е един много обичан автор, Нийл Саймън. Играя за трети път в негова пиеса и съм изключително щастлива, когато залата е пълна и наистина хората го харесват", признава Бойка Велкова.

Тя разкрива и своята вяра и надежда в едно по-добро бъдеще за театъра и творците в България. Но според нея голяма част от театрите у нас трябва да минат към общините.

"Не може шепа актьори, които играят в София, да издържат всичките останали театри у нас. Нещо такова се получава. И може би общината в съответния град, ако се погрижи за театъра си, той ще има по-достойно място в театралния живот", споделя още актрисата.

Двамата великолепни родни таланти не пропуснаха да благодарят на хората, които са помогнали спектакълът да бъде реализиран, хора, които безвъзмездно са дарили пари за случването на тази постановка.

Кристина Янева, Стефан Спасов, Пламен Сираков са сред актьорите, които участват в пиесата, чиито премиерни дати са на 1 и 2 октомври на сцената на "Сълза и смях".


Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времетo